Gode tilbakemeldinger på foredrag om ungdom og rus

Råstølen Velforening har fått gode tilbakemeldinger etter at de den 12. oktober arrangerte foredrag om ungdom og rus på Kvernslåtten barnehage.

Oppsummering

Øystein Samsonsen fra Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF (http://www NULL.nnpf NULL.no/)) informerte om de vanligste rustypene om dagen, dvs. cannabisprodukter (hasj og marihuana), samt GHB og GBL. Både virkemåte, sideeffekter og faresignaler, noe som er ukjent for de fleste foreldre, ble forklart på en god måte.

Øystein Samsonsen

Samsonsen ga videre informasjon om hvor og hvordan narkotikatrafikken foregikk. Foreløpig er vi heldige som har det svært rolig på Råstølen, men dette kan fort endre seg når store barnekull vokser opp med begrensede fritidsmuligheter, og Bybanen etterhvert vil gjøre avstandene mindre. Det var også interessant å registrere at tilgangen på narkotika er Bergen er svært god, og hvem som helst kan skaffe det de ønsker på kort tid.

Underveis i foredraget var det godt med tid til spørsmål, noe de fremmøtte benyttet seg villig av.

Publikum med mange spørsmål

Et hovedspørsmål var “Hva kan vi som foreldre gjøre for å forebygge et problem?“. Stikkord i svaret var grensesetting fra tidlig alder (når barnet er 16 er det for sent) , lær deg faresignalene, det må være lov å være mistenksom (f.eks. sjekke mobiltelefonen), skaff deg et foreldrenettverk (ring og bekreft med foreldrene hvis barnet ditt skal på overnatting f.eks.). Til slutt husk at det klart største problemet er alkohol. Vær dermed klar over at den vinflasken du evt. gir til din ungdom som skal på fest gjerne vil komme i tillegg til alt han eller hun får på festen eller skaffer selv.

Tilbakemeldinger

Dette var et informativt og lærerikt foredrag.”, sier Karianne Magnussen. Samsonsen tok opp dette med viktigheten av å ha et foreldrenettverk. “Dette var noe jeg spesielt bet meg merke i. At vi bryr oss om hverandres barn og at det er en gjensidig åpenhet og aksept blant foreldre å eksempelvis ringe hverandre for å ha en viss kontroll på at barna og ungdommene er der de sier de er – at vi ikke er for naive“.

Karianne Magnussen

Hvis jeg skal påpeke noe jeg savnet i foredraget var det noe rundt foreldres eget forhold til alkohol og rus og viktigheten av at vi er gode rollemodeller for våre barn.”

Representanter fra arbeidsgruppen “Ung i Råstølen” avsluttet kvelden med å annonsere at de planlegger nytt foredrag i løpet av første kvartal neste år. Karianne benyttet anledningen til å tipse arbeidsgruppen om at hun kunne tenke seg å lære mer om er sosiale medier/nettbruk blant unge.

Charlotte Pedersen: “Takk for veldig bra foredrag i går. Kjempebra at Råstølen velforening har et knippe av engasjerte foreldre som er opptatt av barns oppvekstmiljø og som samtidig klarer å få engasjert og opplyst oss andre. Takk takk“.

Mer informasjon

Vi vil oppfordre alle foreldre til å skaffe seg mest mulig kunnskap om ungdom og rus. En god kilde til informasjon er sidene til NNPF. Det er også mulig å kjøpe heftet “Illustrert” fra NNPFs nettbutikk (http://butikk NULL.nnpf NULL.no/), et hefte som inneholder det aller meste.

Vi takker de fremmøtte for oppmøtet!

  • facebook Anbefal på Facebook
  • linkedin Del via Linkedin (http://www NULL.linkedin NULL.com/shareArticle?mini=true&url=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F801&title=Gode+tilbakemeldinger+p%C3%A5+foredrag+om+ungdom+og+rus&summary=R%C3%A5st%C3%B8len+Velforening+har+f%C3%A5tt+gode+tilbakemeldinger+etter+at+de+den+12 NULL.+oktober+arrangerte+foredrag+om+ungdom+og+rus+p%C3%A5+Kvernsl%C3%A5tten+barnehage NULL.%0D%0A%0D%0AOppsummering%0D%0A%0D%0A%C3%98ystein+Samsonsen+fra+Norsk+Narkotikapolitiforening+%28NNPF%29+informerte+om+de+vanligste+rustypene+om+dagen%2C+dvs NULL.+cannabisprodukter+%28hasj+og+marihuana%29%2C+s)
  • myspace Del via MySpace (http://www NULL.myspace NULL.com/Modules/PostTo/Pages/?u=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F801)
  • twitter Del på Twitter (http://twitter NULL.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F801&text=Gode+tilbakemeldinger+p%C3%A5+foredrag+om+ungdom+og+rus+-+)
  • print Skriv ut innlegg
  • bookmark Legg til side i favoritter
  • email Tips en venn via email
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *