Volleyballhall på Råstølen

Råstølen får volleyballhall på gammel skoletomt!

De fleste har sikkert allerede registrert at Filip Rygg la frem sin foreslåtte skolebruksplan onsdag 17. november. Filip Rygg bekrefter i mail til Velforeningen at det blir volleyballhall på den gamle skoletomten (Han håper og tror at hallen skal stå ferdig til skolestart 2012). Hallen skal kunne brukes til andre ting enn volleyball også, det er en form for en stor gymsal, men ikke så stor som en flerbrukshall. Styret i Råstølen Velforening er i dialog med Filip Rygg om at hallen må bli litt mer enn “bare” en hall, og at det må være noen tilstøtende rom som kan brukes av ungdom og barn på ettermiddag og kveldstid.

Skolebruksplanen kan for vår del foreløpig oppsummeres slik:

 • Bygge volleyballhall i Råstølen på deler av regulert tomt (gammel/opprinnelig skoletomt ved “skogen”).
 • Utvide kapasiteten ved Skeie/Søråshøgda med til sammen 200 elever.
 • Fortsette reguleringen av planlegging av ny skole på Tunesflaten hvor også ungdomstrinnet på Rå skal inngå. (Sak om dette må fremmes til bystyret)
 • Etablere gangvei fra Søråshøgda skole mot Råstølen.

Råstølen Velforenings styret har følgende kommentar til den foreslåtte skolebruksplan:

“Vi har fått en volleyballhall, noe vi setter stor pris på, men vi mener at løsningen med å bygge på to skoler nå for å akkurat klare å tilfredsstille noen prognoser som i beste fall kan kalles konservative, og i hvert fall ikke tar høyde for konkrete reguleringsplaner som er under arbeid, verken er samfunnsøkonomisk fornuftig eller fremtidsrettet”.

Her finner du styrets tanker rundt Byrådsaken som ble fremlagt.

Hva skjer videre i prosessen?

 • Filip Rygg har nå sendt sitt forlag til Skolebruksplan til Kommite for skole og oppvekst
 • Kommiteen sender sin innstilling til bystyret 2. desember
 • Skolebruksplanens endelige vedtak teas av bystyret 13. desember.
 • facebook Anbefal på Facebook
 • linkedin Del via Linkedin (http://www NULL.linkedin NULL.com/shareArticle?mini=true&url=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F510&title=Volleyballhall+p%C3%A5+R%C3%A5st%C3%B8len&summary=R%C3%A5st%C3%B8len+f%C3%A5r+volleyballhall+p%C3%A5+gammel+skoletomt%21%0D%0A%0D%0ADe+fleste+har+sikkert+allerede+registrert+at+Filip+Rygg+la+frem+sin+foresl%C3%A5tte+skolebruksplan+onsdag+17 NULL.+november NULL.+Filip+Rygg+bekrefter+i+mail+til+Velforeningen+at+det+blir+volleyballhall+p%C3%A5+den+gamle+skoletomten+%28Han+h%C3%A5per+og+tror+at+hallen+skal+st%C3%A5+ferdig+ti)
 • myspace Del via MySpace (http://www NULL.myspace NULL.com/Modules/PostTo/Pages/?u=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F510)
 • twitter Del på Twitter (http://twitter NULL.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww NULL.rastolenvel NULL.no%2Farchives%2F510&text=Volleyballhall+p%C3%A5+R%C3%A5st%C3%B8len+-+)
 • print Skriv ut innlegg
 • bookmark Legg til side i favoritter
 • email Tips en venn via email
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *